Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas filmek 2.

 Hadak útján

A War Horse az első világháború idején játszódik, középpontjában pedig Joey, a szelíd paripa áll, akinek gazdája és legjobb barátja a fiatal Albert. Ám elszakadnak egymástól, amikor Joey-t eladják a brit lovasságnak, majd a francia harctérre viszik, ahol számos kalandon megy át, és ( hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon harcolva ) az ő szemén keresztül élhetjük át a háború borzalmait. Eközben Albert – bár még nem elég idős, hogy beléphessen az angol hadseregbe – nem nyugszik bele a lova elvesztésébe, és nekivág, hogy megtalálja és visszaszerezze Joey-t. ” Szép film. Nem a látvány- és akcióelemek vannak előtérben, hanem inkább az érzelmekre épít. Megható történet kitartásról, hűségről, barátságról, az ember és ló kapcsolatáról. ” Michel Morpurgo ( akinek könyvéből készült a Spielberg által rendezett film ) a London Evening Standard-ban korábban megjelent cikkében leírja, hogy a körülbelül 1.000.000 lóból, akiket átszállítottak a Csatornán csak mintegy 62.000 tért vissza Angliába. Történetével ezeknek a lovaknak állít emléket

Lóbolondok

Három srác örök álma, hogy be tudjanaknak fogni egy teljesen vad musztánglovat. Amikor hazafelé tartván lovukat tolvajok ellopják, a ló pedig elmenekül a gonoszoktól, a három kölykön a sor, hogy túljárva a tolvajok eszén, visszaszerezzék a megvadult paripát.

 

Holdtánc és Pepita

A különös nevű Moondance Alexander életre való tinilány, aki bogaras édesanyjával él, és újabb eseménytelen nyári szünet elé néz. Egy napon azonban rátalál egy Pepita nevű foltos pónira, ami megszökött a karámjából.Moondance visszaviszi a lovat tulajdonosának, a mogorva és titokzatos Dante Longprének, és amikor megtudja, hogy Pepitában egy ugróbajnok veszett el, rábeszéli Dantét, hogy készítse fel őt és Pepitát a Bow Valley-i ugrató versenyre.Kortársai rosszindulatú áskálódása ellenére Moondance bebizonyítja, hogy a kitartás, a hűség és a bátran felvállalt egyéniség elnyeri méltó jutalmát.

 

Gyerek a nyeregben

A tizenöt éves Patrick édesapja amerikaifutball játékos volt. Jim azt szeretné, ha fia a nyomdokaiba lépne, és profi sportoló lenne belőle. Ám Patrickot sohasem érdekelte a foci, sem a baseball, de még az atlétika sem. A fiú egy blueszenésszel, Houston Jonesszal barátkozik. Az apja azonban rossz szemmel nézi kettejük kapcsolatát. Fiatalon Jones zsoké és lovas edző volt. Amikor kiszabadít egy sérült versenylovat, meg van győződve arról, hogy ezzel az állattal újra a csúcsra juthat. Benevezi a nemzeti akadályversenyre, de csak hat hét van a felkészülésre. Patrick és két másik gyerek segít neki.

Következő

 

Hidalgo - A tűz óceánja

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst - első amerikaiként - meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő "A tűz óceánja" elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.

Következő